Μια on line εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας

Μια on line εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας με τίτλο «Επαγγελματική ένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο της Κ.Αλ.Ο.», σε συνέργεια με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου, το Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου.
Οι εργαζόμενοί μας, ο Μιχάλης και ο Γιώργος, παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τη School Synergy Snacks και δώσανε ένα ζωντανό παράδειγμα βιώσιμης λειτουργίας μιας ΚΟΙΝΣΕΠ!

Η School Synergy Snacks στην online εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας με τίτλο «Επαγγελματική ένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο της Κ.Αλ.Ο.», σε συνέργεια με το Ε.Ε.Ε.ΕΚκ. Βόλου, το Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου. Οι εργαζόμενοί μας, ο Μιχάλης και ο Γιώργος, παρουσιάσανε με μεγάλο ενθουσιασμό τη School Synergy Snacks και δώσανε ένα ζωντανό παράδειγμα βιώσιμης λειτουργίας μιας ΚΟΙΝΣΕΠ!

Δυνατότητες επαγγελματικής ένταξης των ΑμεΑ μέσω της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Με θερμή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα 17 Μαΐου η online εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας με τίτλο «Επαγγελματική ένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο της Κ.Αλ.Ο.», σε συνέργεια με το Ε.Ε.Ε.ΕΚκ. Βόλου, το Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου. Με συμμετοχή περισσότερων από 30 ατόμων, μεταξύ αυτών μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία, γονείς νέων με αναπηρία, εκπαιδευτικοί σχολείων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, η εκδήλωση έφερε στο φως τις δυνατότητες της επαγγελματικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία μέσω της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη από τις κοιν.σ.επ. School Synergy Snacks και Power of a flower, στις οποίες είναι μέλη και εργάζονται άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες. Η συμμετοχή τους ήταν εξαιρετικά βοηθητική, αφού έδειξαν με το παράδειγμά τους πώς μπορεί στην πράξη να δημιουργηθεί μία οικονομικά βιώσιμη κοιν.σ.επ., στην οποία να μπορούν να εργάζονται Άτομα με Αναπηρία, χωρίς να χάνουν το δικαίωμα των επιδομάτων ή των συντάξεων που λαμβάνουν λόγω αναπηρίας. Οι πληροφορίες και η εμπειρία που κατέθεσαν, έγινε αφορμή για μία πολύ ζωντανή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων σχολείων, μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και θεσμικών παραγόντων, με στόχο τη δημιουργία μίας κοιν.σ.επ. από άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, κάτι που λείπει από τη Μαγνησία.

Το δυναμικό «παρών» έδωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η οποία εξέφρασε την από πλευράς Δήμου Βόλου υποστήριξη και διαθεσιμότητα και δεσμεύτηκε για τη στήριξη μίας κοιν.σ.επ. που θα δημιουργηθεί από αποφοίτους σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης της πόλης.
Η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Εκ. Βόλου κ. Γρηγορίου Φωτεινή και η σύμβουλος του Εν.Ε.Γυ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κ. Αλεξάνδρα Τιλελή μίλησαν για την ετοιμότητα των σχολείων τους και τη μεγάλη ανάγκη να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες από γονείς Ατόμων με Αναπηρία για να δημιουργηθούν κοιν.σ.επ. εργασιακής ένταξης για τα παιδιά τους.
Ενεργά συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Α.μεΑ. Ν. Μαγνησίας κ. Γεώργιος Μαντζανάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» κ. Πέτρος Μπέλλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εν.Ε.Γυ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κ. Ελένη Κουτμάνη.

Περισσότερα εδώ

Κοινοποίηση: