Ισότητα
Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητες και τις δεξιότητές του με έναν αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο
Ενδυνάμωση
Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας γιατί αποτελούν το σημαντικότερό μας κεφάλαιο. Ανταμοιβή μας είναι η δική τους επιτυχία.
Αφοσίωση
Αναζητούμε διαρκώς τρόπους για να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες μας και μένουμε πιστοί στους στόχους μας
Πάθος
Είναι ανάγκη μας να παρέχουμε υπηρεσίες στους πελάτες μας με πάθος. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε.
Έμπνευση
Η έμπνευση είναι o σταθερός σύμμαχός μας. Αυτή ενισχύει τις δημιουργικές δράσεις και το συνολικό μας όραμα.
Αειφορία
Προσπαθούμε κάθε δραστηριότητα της ΚοινΣΕπ να συμβάλει στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, κυρίως της αξιοπρεπούς εργασίας, της μείωσης των ανισοτήτων, της υπεύθυνης παραγωγής και την συνεργασίας.
Στη χώρα μας οι νέοι με αναπηρία υπολείπονται από τους συνομηλίκους τους στις προοπτικές εύρεσης εργασίας και ακόμη και αν καταφέρουν να βρουν μια δουλειά, είναι πολύ πιθανόν να αφορά ελαστικές σχέσεις εργασίας και να είναι υπο-αμειβόμενη. Ωστόσο, η σημασία της εργασίας είναι πολύπλευρη καθώς, εκτός από ανάγκη επιβίωσης και οικονομικής ανεξαρτησίας, προσφέρει στο άτομο μια αίσθηση ολοκλήρωσης και εσωτερικής ικανοποίησης αλλά και κοινωνικοποίηση και αυτοεκτίμηση.
Γνωρίζοντας τις εγγενείς δυσκολίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν, αλλά και τις κοινωνικές προκαταλήψεις, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όποιες υπερβάσεις χρειαστεί για να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην αλλαγή του σκηνικού. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες ώστε η ΚοινΣΕπ μας να αποτελέσει μελλοντικά μια θερμοκοιτίδα ένταξης και απασχόλησης όσο γίνεται περισσότερων αποφοίτων των Ειδικών Σχολείων. Και αυτό αξιοποιώντας και καλλιεργώντας τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην άρση των περιορισμών τους. Επιπλέον, φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως μια καλή πρακτική Κοινωνικής Επιχείρησης που θα παρέχει εκπαίδευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όποιον θελήσει να μιμηθεί το παράδειγμά μας.
Η 3S ξεκίνησε από το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και το Πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση». Ένα Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) και ένα Επαγγελματικό Λύκειο δήλωσαν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και το ΣΕΝ καθοδήγησε και ενέπνευσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εθελοντές εισάγοντάς τους στον θεσμό της «Εικονικής Επιχείρησης».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργασίας των δύο σχολείων τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο στα Education Business Awards 2017, στην κατηγορία Νεανική Επιχειρηματικότητα. Η ιδέα της ίδρυσης και λειτουργίας της ΚοινΣΕπ κατατέθηκε και παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό Social Growth και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο. Τέλος, κέρδισε το ασημένιο βραβείο στον φοιτητικό διαγωνισμό Ideas for Sustainable Startups που διοργάνωσε το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το σημαντικότερο όμως κέρδος από τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν ότι είδαμε παιδιά με αναπηρία να εξελίσσονται, να κοινωνικοποιούνται, να δημιουργούν, να επικοινωνούν, να αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί μια επιχείρηση, να είναι υπερήφανα για τον ρόλο τους και να κερδίζουν γνώση, χαρά, θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση.
Αυτά τα αποτελέσματα θελήσαμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε, μετά την αποφοίτηση των μαθητών και έτσι μια ομάδα εκπαιδευτικών, γονέων και φίλων ενήλικων Ατόμων με Αναπηρίες αποφασίσαμε η «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» να μην μείνει μόνο στα χαρτιά αλλά να γίνει πραγματικότητα με τη δημιουργία της Κοιν.Σ.Επ.
Η 3S School Synergy Snacks στελεχώνεται από ανθρώπους με την απαραίτητη επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία και συγκρότηση που απαιτεί το εγχείρημα. Δεδομένου ότι είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης στοχεύει εξ ορισμού στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες του Πληθυσμού. Στην περίπτωσή μας απασχολεί δημιουργικούς νέους νοητική αναπηρία και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, καλλιεργώντας στον καθένα ξεχωριστά τις απαραίτητες δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην άρση των περιορισμών τους. Άλλωστε, σύμφωνα με το καταστατικό μας, το 40% κατ’ ελάχιστον των εργαζομένων προβλέπεται να ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.