Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (JAG): Από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι μας

Junior Achievment Greece (JAG): Το ξεκίνημα της School Synergy SnacksTο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Διαρκές όραμα του ΣΕΝ/JA Greece είναι να βοηθήσει τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που προσφέρει.

Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα δηλώσαμε και εμείς συμμετοχή και δύο σχολεία, ένα Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) και ένα Επαγγελματικό Λύκειο, συνεργάστηκαν για να γεννηθεί η ιδέα της “εικονικής επιχείρησης” School Synergy Snacks.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεργασίας των δύο σχολείων τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο στα Education Business Awards 2017, στην κατηγορία Νεανική Επιχειρηματικότητα. Η ιδέα της ίδρυσης και λειτουργίας της ΚοινΣΕπ κατατέθηκε και παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό Social Growth και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο. Τέλος, κέρδισε το ασημένιο βραβείο στον φοιτητικό διαγωνισμό Ideas for Sustainable Startups που διοργάνωσε το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 27/11/2019, η πραγματική πλέον επιχείρησή μας, συμμετείχε στην  ημερίδα για την Εκπαίδευση και την Επιχειρηματικότητα που οργάνωσε το Σ.Ε.Ν. Την 3S εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπουλούκος.

Μπορείτε να δείτε εδώ το απόσπασμα από τη συμμετοχή μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η διαρκής στήριξη που λαμβάνουμε από το Σ.Ε.Ν. και ειδικότερα από την κυρία Μαρία Γιαννέτου (Δημοσιογράφο και Υπεύθυνη Επικοινωνίας) η οποία έχει πιστέψει στο όραμα και στις δυνατότητες της Κοιν.Σ.Επ. μας για ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Κοινοποίηση: