Η School Synergy Snacks φορέας υποδοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Shadowing program for social enterprises”

Με μεγάλη μας χαρά, το διάστημα 24-29/10, συμμετείχαμε στο διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής καλών πρακτικών στην κοινωνική επιχειρηματικότητα SEHUBS, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το πρόγραμμα ERASMUS+ και συντονίζεται στην Ελλάδα από το Athens Lifelong Learning Institute.

Φιλοξενήσαμε και ανταλλάξαμε εμπειρίες και γνώσεις με την κυρία Sylvia Dimova, κοινωνική λειτουργό της κοινωνικής επιχείρησης «Radost» (Joy) του Ιδρύματος «Joy for Our Children» από την Varna της Βουλγαρίας. Το έργο του φορέα έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτό της 3S με κυριότερα τον κοινό σκοπό της επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αναπηρία και του αντικειμένου δραστηριότητας που είναι η παραγωγή και εμπορία χειροποίητων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εβδομάδα κατά την οποία, η κυρία Έφη Χρυσού, μέλος και υπεύθυνη λειτουργίας της ΚοινΣΕπ μας, μαζί με την εργαζόμενη μας, κυρία Ειρήνη, συντόνισαν το πρόγραμμα επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job shadowing) και φρόντισαν για την ευχάριστη και αμοιβαία επωφελή παραμονή της κυρίας Dimova στην Αθήνα. 

Κατά το διάστημα αυτό είχαμε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε την καλεσμένη μας στην έδρα της Επιχείρησής μας και να της παρουσιάσουμε τον επιχειρηματικό μας μοντέλο. Η Sylvia γνώρισε τους εργαζόμενους αλλά και τους ασκούμενους νέους της 3S και παρακολούθησε όλες τις πτυχές της εργασίας τους. Συνεργάστηκε με τους νέους μας κατά την λήψη και εκτέλεση παραγγελιών με τους B2B και τους B2C πελάτες μας και οργανώσαμε εξατομικευμένες συνεντεύξεις μαζί τους ώστε να λάβει χρήσιμες πληροφορίες σε σχέση με τις εργασιακές εμπειρίες τους.

Επίσης προγραμματίσαμε χρήσιμες δραστηριότητες που έδωσαν στην Sylvia μια συνολική εικόνα του τρόπου λειτουργίας μας. Επισκεφτήκαμε κατάστημα της εταιρίας Γρηγόρης Μικρογεύματα που αποτελεί σημείο πώλησης των προϊόντων μας, παρουσιάζοντάς της τα διάφορα εργαλεία της στρατηγικής μάρκετινγκ που εφαρμόζουμε. Επιπλέον, μας συνόδεψε στο 11ο Ελληνοαραβικό Forum όπου συμμετείχε η School Synergy Snacks και είχε την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα στα μέλη μιας μεγάλης επιχειρηματικής κοινότητας.

Είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το σχολείο απ’ όπου ξεκίνησε η ιδέα της 3S, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, να περιηγηθεί στα εργαστήρια, να παρακολουθήσει την γιορτή για την 28 Οκτωβρίου αλλά και να παραβρεθεί, την επόμενη μέρα, στην παρέλαση στην οποία συμμετείχε το ειδικό σχολείο.

Φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της, την ξεναγήσαμε σε ενδιαφέροντα σημεία της πόλης αλλά και στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει ζωντανή ελληνική μουσική.

Η εβδομάδα έκλεισε με έναν εκτενή απολογισμό, την συμπλήρωση ερωτηματολογίων και την αποτύπωση των νέων γνώσεων που αποκτήθηκαν αλλά και με τη δέσμευση για τη συνέχιση μιας συνεργασίας για το επόμενο διάστημα. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της Sylvia στην Αθήνα, τα ζητήματα που συζητήσαμε ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Ενδεικτικά:

  • Τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών σε σχέση με τα άτομα με αναπηρία και την συμπερίληψη αλλά και τις προοπτικές απασχόλησης.
  • Νομικά και κοινωνικά θέματα και περιορισμοί που αντιμετωπίζουμε.
  • Ο ρόλος εξειδικευμένων επαγγελματιών, όπως οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι, στις ενταξιακές αυτές προσπάθειες των ατόμων με αναπηρία.
  • Ο ρόλος των διεθνών οργανισμών και ενώσεων, ως αρωγοί σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες μικρής κλίμακας σαν τις δικές μας.
  • Οι δυσκολίες χρηματοδότησης τέτοιων προσπαθειών που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τα πρότυπα των αμιγώς εμπορικών επιχειρήσεων.

 

Green Arrow Clip Art - Animated Arrow Gif Png Transparent Png | Green arrow, Clip art, AnimationΔείτε το βίντεο που δημιούργησε η Sylvia από την επίσκεψή της στην Αθήνα και την Κοιν.Σ.Επ.μας.

 

Κοινοποίηση: